Normal_lustige_oma

De bejaardenzorg in Nederland wordt op mondiaal niveau goed beoordeeld. Volgens de Global AgeWatch Index, waarin onder meer de economische zekerheid en gezondheid van ouderen wordt gemeten, staat de Nederlandse ouderenzorg op de zesde plaats. Dat meldt Trouw.

Bejaarden in Noorwegen en Zweden hebben het het beste getroffen. Deze landen staan op de eerste en tweede plaats in de ranglijst, omdat ze van alle 96 landen het hoogst scoorden op het gebied van onder meer levensverwachting, pensioenen, openbaar vervoer en armoede. Afghanistan eindigt onderaan de lijst van de landen waarvoor gegevens beschikbaar zijn.

De ranglijst van Global AgeWatch is tot stand gekomen met behulp van de in Londen gevestigde organisatie HelpAge International. Deze organisatie maakt zich sterk voor het bestrijden van armoede onder ouderen en discriminatie op grond van leeftijd.

Na de Scandinavische landen staan ook Zwitserland, Canada en Duitsland in de top vijf van de Global AgeWatch Index 2014. Nederland staat op de zesde plaats.

© Nationale Zorggids