Normal_verjaardag__taart__kaarsjes

Volgens Britse onderzoekers zal voor mensen een leeftijd van 120 jaar het hoogst haalbare blijven. Hiermee verwerpen zij eerdere claims van Amerikaanse onderzoekers dat de levensduur van een mens zal kunnen oplopen tot 500 jaar. Dat meldt Plusonline.

Een panel van Britse gerontologen stelt dat een kind dat vandaag wordt geboren maximaal 120 jaar kan worden en dat dit ook het hoogst haalbare zal blijven. Zij vermoeden dat de levensverwachting in de komende jaren nog wel zal toenemen, maar niet meer met de snelheid van de afgelopen decennia. De wetenschappers achten het onwaarschijnlijk dat de drempel van 120 jaar nog zal worden overschreden, zelfs met de medische en technologische vooruitgang.

Een eerder laboratoriumonderzoek van Amerikaanse onderzoekers van het Institute of Age Research in Californië wees uit dat een verlenging met vier, vijf keer van de huidige levensduur mogelijk moet zijn met als maximum 500 jaar. Professor Richard Faragher van de Universiteit van Brighton sluit een dergelijk hoge leeftijd uit. Hij is van mening dat onderzoekers zich niet moeten blindstaren de mogelijkheid van een eeuwig leven en beter kunnen onderzoeken hoe een gezonde levensduur kan worden verlengd.

© Nationale Zorggids