Normal_themahoek

Per 1 januari 2015 zal de zorg ingrijpend veranderen. Dit zorgt bij veel ouderen voor ongerustheid en vragen. Ruim 150 Haagse ouderen en mantelzorgers uit Benoordenhout spraken in een bomvolle aula van het Aloysius College met de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties over de aanstaande veranderingen in de zorg. Dit meldt Evita Zorg.

De Haagse zorg- en welzijnsorganisaties gaven tijdens de bijeenkomst voorlichting aan de ouderen over de consequenties van de wijzigingen in de WMO, de AWBZ en de Zorgverzekeringswet. Voor de ouderen was er de mogelijkheid om hun vragen te stellen en zich te oriënteren in de verschillende themahoeken. Hier werden vragen beantwoord over specifieke onderwerpen, zoals vervoer, alarmering, thuiszorg, verpleeghuiszorg, diensten aan huis of activiteiten in de wijk.

Het initiatief van de bijeenkomst werd door de belangstellenden zeer gewaardeerd. 'Dat er dingen gaan veranderen, dat wisten wij al. Maar wat dat concreet gaat betekenen is voor ons nu een stuk duidelijker geworden', aldus een van de bezoekers die samen met zijn mantelzorger naar de bijeenkomst was gekomen.

Natalie Bommeljé, directeur van Evita Zorg en een van de initiatiefnemers van de voorlichtingsbijeenkomst vindt goede voorlichting en duidelijkheid over de aanstaande veranderingen belangrijk voor de ouderen. 'De AWBZ wordt ontmanteld per 1 januari 2015, er zal veel veranderen. Wij vinden het erg belangrijk om ouderen hierover goed te informeren. 2015 zal een overgangsjaar zijn waarin wij de ouderen bij de hand willen nemen om te zorgen dat zij goed weten waar zij aan toe zijn. Volgend jaar zullen dan ook meer van dit soort bijeenkomsten volgen.'

© Nationale Zorggids