Logo_cli_ntenbelang_amsterdam

Met ingang van 1 januari 2015 wordt de Wet langdurige Zorg (Wlz) ingevoerd. Cliëntenbelang Amsterdam organiseert op 27 januari van 14.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst over deze wet. Dat meldt Cliëntenbelang Amsterdam.

Volgens de Amsterdamse cliëntenorganisatie verkeren veel mensen nog steeds in grote onzekerheid over de veranderingen over de gevolgen van de Wlz die de AWBZ vervangt. In de Wlz staat hoe de overheid de zorg zal regelen voor de zwaarste langdurige zorg, waarbij 24 uur per dag zorg en toezicht nodig is. Vanwege de onzekerheid stuurde staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) op 9 december een brief naar de Tweede kamer, getiteld ‘Duidelijkheid voor mensen met zware zorg’.

Veel informatie is te vinden op www.hoeverandertmijnzorg.nl. Daarnaast is er een Informatiepunt Wlz-overgangsrecht ingericht door Per Saldo en Ieder(in). Het informatiepunt is telefonisch te bereiken op 0800 – 0126. Mensen die een uitnodiging willen ontvangen voor de informatiebijeenkomst van Cliëntenbelang Amsterdam, kunnen een email sturen naar info@clientenbelangamsterdam.nl of bellen naar (020) 75 25 100.

© Nationale Zorggids