Normal_cookies

Het Nationaal Ouderenfonds heeft duizend dozen met kerstkoekjes uitgedeeld aan verzorgings- en verpleeghuizen in heel Nederland. In het Utrechtse Transwijk worden de eerste honderd ouderen op woensdag 24 december alvast getrakteerd. 'Samen kerst vieren met iets lekkers. Zo moet het zijn!' zegt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds.

Tijdens de feestdagen is er veel eenzaamheid onder ouderen. Volgens het Ouderenfonds krijgen 420.000 ouderen geen bezoek en vieren 200.000 van hen geen kerst. Met kerstdiners, concerten, kerstbomen en nu ook kerstkoekjes probeert het Ouderenfonds het leuk en gezellig te maken voor zoveel mogelijk ouderen. Jan Romme: 'Het was wel even slikken, toen we hoorden dat we zeven pallets met koekjes kregen. Dat zijn 85.000 koekjes!!! Maar in no time waren we ze ook weer kwijt. Duizenden ouderen kunnen we blij maken. Een mooi, betekenisvol gebaar voor ouderen, die dit enorm waarderen.'

De koekjes worden verspreid onder verzorgings- en verpleeghuizen heel Nederland en zijn ter beschikking gesteld door Bolletje.

© Nationale Zorggids