Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Woensdagmiddag werd bekend gemaakt dat de huishoudelijke hulp van zorgaanbieder Pantein-Vivent failliet is. Acht samenwerkende Brabantse gemeenten laten weten dit te betreuren, maar benadrukken dat cliënten hierdoor niet hun huishoudelijke verzorging kwijtraken. 'De mensen die huishoudelijke verzorging hebben, krijgen deze straks weer', zo stelt wethouder René Peters van Oss namens de gemeenten in een persbericht. 

De gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Oss, Sint-Anthonis, Sint-Oedenrode en Veghel in de regio Noordoost Noord-Brabant hebben afspraken gemaakt met tien zorgaanbieders, waaronder Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent BV. In deze gemeenten krijgen 2500 inwoners huishoudelijke verzorging van Pantein-Vivent. Dat is bijna 55 procent van het totale aantal mensen dat huishoudelijke verzorging ontvangt. Voor deze 2500 inwoners wordt nu op korte termijn een alternatief gezocht. De kans is wel aanwezig dat mensen een nieuwe hulp krijgen. De gemeente zet zich maximaal in – samen met de curator en andere partners – om tijdig een voortzetting van de huishoudelijke verzorging te regelen met andere partijen. Zodra er meer duidelijkheid is, krijgen betrokken inwoners bericht.

Het faillissement van Pantein-Vivent betreft alleen het onderdeel 'huishoudelijke verzorging'. Dit staat los van andere diensten die Pantein levert, zoals persoonlijke verzorging of begeleiding. Wethouder Peters: ‘Dit is een zeer vervelende boodschap voor de medewerkers van Pantein-Vivent. De samenwerkende gemeenten doen een dringend beroep op hun werkgever Pantein-Vivent en andere zorgaanbieders om zoveel mogelijk mensen hun werk te laten behouden. Ook voor de mensen die een andere medewerker voor huishoudelijke hulp krijgen is het een flinke verandering. Zij hebben vaak jarenlang een goede band met hun hulp opgebouwd.’

© Nationale Zorggids