Normal_kbonestorvhjaar2014_hannievleeuwenjpg__1_

Met grote meerderheid van stemmen is oud-politica Hannie van Leeuwen  door de senioren van Nederland uitgeroepen tot Nestor van het Jaar 2014. Ze kreeg bijna 1.000 van de in totaal 7.326 stemmen die zijn uitgebracht. Hannie werd dinsdagochtend,  kort na haar 89ste verjaardag, verrast met de uitreiking van het speciale bronzen Nestor-uiltje. Dit meldt de seniorenorganisatie Unie KBO. 

Oud-politica Hannie van Leeuwen wordt vooral geroemd om haar kracht, vitaliteit en strijdbaarheid. 'Een zeer bijzondere vrouw, waren er maar meer van deze', schreef iemand op het stemformulier. De senioren van Nederland memoreren haar rol in het verzet en haar enorme inzet voor de maatschappij en de ouderen. Ze vinden Hannie van Leeuwen een sterke vrouw, die recht uit het hart spreekt, kordaat, integer en krachtig is en ongelooflijk fit van geest. De zorg voor kwetsbare ouderen heeft altijd haar bijzondere aandacht gehad.

De leden van de KBO, ruim 190.000 senioren, verstaan onder een Nestor iemand die zich sterk maakt voor senioren in Nederland, die klaarstaat voor anderen met wijze raad en die een voorbeeldfunctie heeft. De leden dragen zelf kandidaten aan voor de stemlijst. Dit jaar mochten voor het eerst niet alleen de lezers van Nestor (het magazine van de Unie KBO) meestemmen, maar ook de lezers van het magazine van omroep MAX en alle andere Nederlandse senioren.

© Nationale Zorggids