Normal_opa_wachten_ouderen_bejaarden
Een dementerende man in Oosterhout is zwaar verwaarloosd geraakt. Door het faillissement van Thebe Huishoudelijke zorg is de man aan zijn lot overgelaten. Er is sinds december niet meer schoongemaakt, omdat de man 'vergeten' is. Dit melden Skipr en Omroep Brabant. 
 
De woning van de man, die in de 70 is, zou een totale chaos zijn. Er zouden uitwerpselen, etensresten en afval verspreid door het huis liggen. Ook is het bed doorweekt. Er is sinds december geen huishoudelijke hulp meer in het huis geweest. Anja van den Boogaard maakte het huis altijd namens Thebe Huishoudelijke zorg schoon. Zij kwam in december echter op straat te staan. Sindsdien is alleen de buurvrouw af en toe aan het opruimen geweest in het huis. 
 
De gemeente Oosterhout heeft de zaak inmiddels opgepakt. De dementerende man zou nog wel recht hebben op huishoudelijke hulp, hij heeft deze echter niet gekregen, mogelijk door een fout van een maatschappelijk werkster. De gemeente is momenteel aan het onderzoeken hoe het kan dat de man tussen schip en wal is geraakt. De gemeente heeft daarnaast direct hulp voor de man geregeld. In het vervolg wordt iedere zaterdagochtend het hele huis schoongemaakt, aldus Oosterhoutse wethouder Marian Janse. De man krijgt volgende week daarnaast een aanleunwoning. 
 
© Nationale Zorggids