Logo_npcf
Patiëntenfederatie NPCF begint samen met een aantal andere belangenorganisaties van patiënten en ouderen een landelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven van mensen. Op de website mijnkwaliteitvanleven.nl kunnen mensen zelf hun kwaliteit van leven onder woorden brengen. De patiëntenfederaties willen weten of wat de veranderingen in de zorg betekenen voor mensen. Dit meldt NPCF. 
 

De patiëntenfederaties hebben aan alle wethouders van het sociale domein een brief gestuurd. Daarin worden ze gewezen op www.mijnkwaliteitvanleven.nl. Op die website kunnen mensen zelf hun kwaliteit van leven onder woorden brengen. Directeur Wilna Wind van Patiëntenfederatie NPCF: "Want dat is waar het om gaat: niet of de veranderingen in de zorg goed worden doorgevoerd maar wat dat betekent voor mensen. En wie kan dat beter aangeven dan de mensen zelf. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we om de mensen een stem te geven over hun eigen zorg."

"Ik beveel het vooral aan voor mensen met een chronische aandoening of beperking, mensen die te maken krijgen met ouderdom en mensen die voor een ander zorgen," zegt Wilna Wind. 'Hoe is hun kwaliteit van leven? Hoe staat het met hun welbevinden?"
 
De kwaliteitsmeter verzamelt alle gegevens anoniem. Hoe meer mensen hem invullen, hoe beter het beeld dat de patiëntenorganisaties krijgen van de kwaliteit van leven in Nederland. Alle informatie uit de monitor wordt door TNO geanalyseerd. Op termijn is dan per regio, per gemeente en per wijk te zien hoe de inwoners zich voelen. 
 
© Nationale Zorggids