Normal_slagter

Max-directeur Jan Slagter wil eind 2016 een eigen verzorgingstehuis openen. Hij heeft al concrete gesprekken over diverse locaties waar hij zijn tehuis zou kunnen openen. Slagter zei dit in het tv-programma Pauw, meldt De Volkskrant. 

De baas van omroep Max is ontevreden over de huidige verzorgingstehuizen, waar volgens hem te veel geld wordt verspild. Onlangs maakte het televisieprogramma Tijd voor Meldpunt! van omroep Max bekend dat de verpleeghuizen miljoenen per jaar weggooien. Dit komt onder andere door hoge energierekeningen in gebouwen die slecht zijn geïsoleerd, onnodige medicatie en overhead. Daarnaast wordt er veel warm eten weggegooid.

“Dat weggegooide geld zou ten goede moeten komen aan handen aan het bed”, zegt Slagter. “Ik wil bewijzen dat het met het beschikbare geld wél mogelijk is om goede verpleeghuiszorg te bieden. De bedoeling is dat er dertig tot vijftig mensen in het verpleeghuis komen te wonen. We moeten af van het idee dat verpleeghuizen grootschalig moeten zijn, dat is achterhaald.” Slager wil geld besparen door het pand goed te isoleren, pr en communicatie uit te besteden en er moet in huis gekookt worden.

Slagter is van plan om het tehuis de naam ‘Ben Oude Nijhuis' te gaan geven. De naam verwijst naar de eind vorig jaar overleden man die samen met de vader van staatssecreataris Van Rijn publiekelijke misstanden aankaartte. Zij sloegen alarm over de zorg die hun demente vrouwen kregen.

© Nationale Zorggids