Normal_dsc00303

Thuiszorg Dichtbij is met haar ‘caravanzorg’ nu ook actief in de provincie Friesland. De thuiszorgorganisatie, gespecialiseerd in (specialistische) palliatieve thuiszorg, biedt voor cliënten in Friesland nu ook de mogelijkheid om een caravan dicht bij huis te plaatsen. Zorgverleners kunnen zich in deze ‘mobiele verpleegpost’ terugtrekken en eventueel in overnachten. Dit meldt Thuiszorg Dichtbij

De caravanzorg van Thuiszorg Dichtbij wordt al sinds 2012 regelmatig ingezet in Groningen en Drenthe. Het is een oplossing voor terminale cliënten die bijvoorbeeld in een kleine flat wonen en intensieve zorg nodig hebben. Door middel van de caravan wordt de cliënt rust en privacy geboden en tegelijkertijd de zekerheid dat de zorg dichtbij is. Via een draadloos belsysteem is de zorgverlener direct te bereiken en kan snel ter plaatse zijn. 

Iedereen, ongeacht wat de thuissituatie is, moet namelijk de keuze hebben om thuis te sterven. Dat vinden de vijf zelfstandige zorgverleners die in 2011 de zorgcoöperatie Thuiszorg Dichtbij begonnen. Inmiddels is de coöperatie uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt. Ruim 180 zelfstandige zorgverleners, allen deskundig en ervaren in de palliatieve thuiszorg, zijn aangesloten bij de coöperatie. Zij werken in kleine, zelfsturende teams voor cliënten die niet meer beter kunnen worden. De inspanningen van de thuiszorgorganisatie zijn onlangs beloond met het HKZ certificaat, een belangrijk ‘keurmerk’ in de zorg. 

© Nationale Zorggids