Normal_bejaard_koppel_relatie_ouderen

Ouderen blijven deze zomer niet alleen, als het aan ouderenorganisatie Unie KBO ligt. Om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan bieden de 500 KBO-afdelingen deze zomer allerlei activiteiten aan. De organisatie roept ook al haar leden op om een kaartje te sturen naar een eenzaam persoon. Directeur Manon Vanderkaa: "Blijf niet thuis zitten, maar onderneem iets leuks met andere ouderen!" Dit meldt de Unie KBO. 

Het zonnige seizoen kan voor oudere en eenzame mensen heel confronterend zijn, aldus de Unie KBO. Bijvoorbeeld als familie, oppaskleinkinderen en vrienden op vakantie zijn en als de partner is weggevallen. De meeste cursussen, concerten en clubs hebben een zomerstop, waardoor de zomer voor sommigen wel erg stilletjes is. Juist daarom organiseren de afdelingen van de ouderenorganisatie de komende tijd leuke activiteiten, zoals zomerscholen, natuurwandelingen en culturele uitjes.
 
Coalitie Erbij is daarnaast ook een kaartenactie begonnen. De ouderenorganisatie doet hier aan mee. 350.000 ouderen ontvangen een kaartje dat ze kunnen opsturen naar iemand in hun omgeving. Manon Vanderkaa: "Iedereen kent wel iemand die een verzetje kan gebruiken. Zoals een dagje strand, een voetbalwedstrijd of een lunch op het terras. Een kaartje is zo gestuurd en leidt tot verbinding en plezier. Niemand hoeft eenzaam te blijven." 
 
© Nationale Zorggids