Normal_duim

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op het Leendert Meeshuis (onderdeel van Antroz/Warande) te Bilthoven opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg. Dit meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

In juli 2014 stelde de inspectie het Leendert Meeshuis onder verscherpt toezicht. Er waren toen structurele problemen met de kwaliteit en de veiligheid van zorg. Zo was de medicatieveiligheid niet op orde en paste de kennis en vaardigheden van medewerkers onvoldoende bij de zorgbehoefte van cliënten. De inspectie verlengde begin dit jaar het verscherpt toezicht toen bleek dat, ondanks de nodige verbeteringen, de zorg nog steeds niet op orde was.
 
In juni 2015 bezocht de inspectie de instelling opnieuw. Uit het onderzoek blijkt dat het Leendert Meeshuis de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Er zijn geen risico’s meer voor het cliëntdossier, de medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking. Ook investeert het Leendert Meeshuis goed in de deskundigheid en scholing van de medewerkers.
 
De inspectie heft het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij het Leendert Meeshuis volgen.
 
© Nationale Zorggids