Logo_rijksoverheid

Mw. Drs. Jenneke A.H. van Veen (1946) is door de Ministerraad benoemd als derde commissielid van de Transitiecommissie Sociaal Domein. Zij volgt in de commissie Marian Kaljouw op. Jenneke van Veen was ruim 25 jaar verbonden aan de Inspectie voor de gezondheidszorg, vanaf 2003 als hoofdinspecteur voor de Verpleging en Chronische zorg. Na haar pensionering bekleedt zij diverse toezichthoudende functies in de zorg en is zij actief als het gaat om kwaliteitsverbetering en innovaties in de zorg. Dit meldt de Rijksoverheid.

De TSD is vorig jaar door het kabinet opgericht om een vinger aan de pols te houden in het kader van de decentralisaties in het sociaal domein. TSD bestaat nu uit Han Noten (voorzitter), Doekle Terpstra (tevens voorzitter Interventieteam Langdurige Zorg) en Jenneke van Veen, met Marjanne Sint als agendalid (vanuit de Transitie Autoriteit Jeugd). De TSD rapporteert aan de Regietafel Decentralisaties waarin de vier direct betrokken ministeries (BZK, VWS, SZW en V&J) , gemeenten en de VNG zitting hebben.

Jenneke is momenteel lid van de Raad van Toezicht van Alliade in Heerenveen en van Cordaan in Amsterdam. Daarnaast is zij lid van het bestuur van de V&VN, lid van het adviescollege van het kwaliteitsinstituut van ZIN en voorzitter van de Innovatiekring Dementie. Tenslotte is zij voorzitter van het Landelijk Verbeterprogramma Palliatieve Zorg namens ZonMw. 

“De komst van Jenneke van Veen brengt een schat aan praktijkkennis uit de zorg bij onze commissie binnen. Net zoals vertrekkend en zeer gewaardeerd commissie lid Marian Kaljouw is ons nieuwe commissielid een warm pleitbezorgster voor innovatie en verdere kwaliteitsverhoging in de zorg. En dat zijn uiterst belangrijke thema’s voor de transformatie in de zorg die de drijfveer vormen voor de drie decentralisaties.”, aldus commissievoorzitter Han Noten.

© Nationale Zorggids