Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

Ouderen in Nederland krijgen vandaag, op de Dag van de Ouderen, extra aandacht. Verschillende gemeenten en instellingen organiseren activiteiten om deze dag voor ouderen tot een onvergetelijke te maken. 

Ouderen in Almere worden bijvoorbeeld getrakteerd op een voorleeslunch met thrillerschrijfster Jet van Vuuren. Zij leest de ouderen voor uit haar nieuwe boek De Oppas, dat vorige week is verschenen. Gisteren las schrijfster Marjan Berk al voor aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen tijdens de Nationale Voorleeslunch.

De Saxenburgh Groep houdt vandaag een Open Dag Ouderenzorg op vier locaties (Ommen, Hardenberg, Gramsbergen en Coevorden). Op alle deelnemende locaties zijn er rondleidingen en bijna overal is het mogelijk een appartement te bezichtigen.

De Dag van de Ouderen is een initiatief van de Stichting Nationale Ouderendag, met als doel om wensen van ouderen te vervullen en interactie tussen jong en oud te stimuleren. Met deze dag willen zij aandacht vragen voor onder andere het verbeteren van de zorg en de strijd tegen eenzaamheid en uitsluiting bij ouderen. In Nederland wonen ruim een miljoen ouderen die eenzaam zijn. 200.000 van hen zijn daarbij extreem eenzaam: zij zien of spreken wekenlang niemand. 

© Nationale Zorggids