Normal_normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still
Steeds meer mensen zijn genoodzaakt werk en mantelzorg te combineren. Steeds vaker blijkt die combinatie té belastend te zijn. Maar stoppen met hulpverlenen is voor de mantelzorger ook geen optie: er is niemand anders die de zorg overneemt. Dus gaan ze door en plegen, op lange termijn gezien, roofbouw op zichzelf. Op 11 november organiseert Peper&Zout daarom een bijeenkomst over de vraag of het zorgen voor een naaste te combineren is met werk. Dit meldt Hogeschool Windesheim.

Wat kunnen werkgevers doen, zodat mantelzorgers fit en vitaal blijven? Medewerkers durven niet altijd bij hun leidinggevende en collega’s aan te geven dat ze mantelzorger zijn. Ze zijn bang voor baanverlies of dat anderen hen als ‘lastig’ zien. Anderen willen privé en werk strikt gescheiden houden. Werkgevers kunnen deze mensen eerder in beeld krijgen en helpen een balans te vinden tussen privé en werk. Maar willen werkgevers deze rol op zich nemen?  Wat kunnen werkgevers doen om mantelzorgers te ondersteunen, zodat ze ook inzetbaar blijven op het werk? Wat kunnen mantelzorgers doen om privé en werk goed te combineren?

In gesprek met gasten aan tafel en bezoekers over de combinatie werk en mantelzorg op woensdagavond 11 november in Waanders In de Broeren. Toegang is gratis. De deuren zijn open om 19.30 uur en het gesprek begint om 20.00 uur. Mensen kunnen zich aanmelden via windesheimindialoog.nl.
 
Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Zwolle en wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Mantelzorg.
 
© Nationale Zorggids