Logo_logo_logo-header-rgb

Om mantelzorgers van mensen met dementie te ontlasten en eens goed te laten slapen, komt vrijwilligersorganisatie Handjehelpen in Utrechtse Heuvelrug met een nieuw project: De nachtvrijwilliger. Deze nachtvrijwilliger neemt de zorg van de thuiswonende mantelzorger af en toe over zodat deze een nachtje door kan slapen in het eigen bed. Inmiddels is de eerste nachtvrijwilliger al actief. 

Een nachtvrijwilliger brengt in de woonkamer van de persoon met dementie  de nacht door,  knoopt een praatje aan als deze uit bed gaat, helpt bij toiletbezoek en is alert op spookgedrag. Het voordeel van deze hulp is dat de mantelzorger in het eigen bed kan bijkomen en de zorg langer vol kan houden. En degene met dementie wordt in de eigen vertrouwde omgeving opgevangen. Het project nachtvrijwilligers is nieuw in Utrechtse Heuvelrug maar draait ook in Utrecht stad en Stichtse Vecht.

Mantelzorgers kunnen via Handjehelpen twee keer per maand een beroep doen op een vaste nachtvrijwilliger die van 23:00 tot 7:00 uur dienst heeft. De vrijwilligers zullen op een rustige manier overdag bij de hulpvragers wennen en krijgen een gedegen training over hoe  ze moeten handelen bij dementie en verwarring. 

Handjehelpen is op zoek naar betrouwbare en flexibele nachtvrijwilligers die affiniteit hebben met dementie en zich zowel in de mantelzorger als hulpvrager kunnen verplaatsen. Maar mantelzorgers kunnen zich natuurlijk ook aanmelden voor dit project. Meer informatie over Nachtvrijwilliger Utrechtse Heuvelrug: Jantsje Boersma  jboersma@handjehelpen.nl of 06- 48 36 92 98

(Dit is een advertorial)