Normal_blue

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft aan ouderenbonden toegezegd dat een papieren brief in een blauwe envelop van de Belastingdienst in bijzondere gevallen nog steeds mogelijk is. Dat meldt Unie KBO. 

De ouderenbonden Unie KBO, Anbo en PCOB maken zich zorgen om het verdwijnen van de blauwe envelop. Via het meldpunt dagblauweenvelop.nl riepen zij ouderen op als zij klachten hebben over de plannen van de Belastingdienst. 48 uur na de oprichting van het meldpunt waren er al meer dan 500 meldingen binnen.

Mensen die geen computer of internet hebben, digibeet zijn en geen vrienden of familie hebben om te helpen, kunnen voorlopig nog een blauwe envelop in de brievenbus ontvangen. Hiermee komt Wiebes gedeeltelijk tegemoet aan de zorgen van de ouderenbonden. De fiscus wil dat in de toekomst alle post digitaal wordt verstuurd.

Als het aan Wiebes ligt, verdwijnt de papieren brief van de Belastingdienst binnen zeven jaar definitief. De Belastingdienst gaf al eerder aan te zorgen voor een vangnet voor ouderen die buiten de boot vallen. De ficus sprak eerder deze maand over een gewenningsperiode van twee jaar voor iedere berichtenstroom die verplicht digitaal gaat.

Op dit moment zijn via het meldpunt ruim 1.100 meldingen ontvangen. Ook per post komen er ongeruste berichten van ouderen binnen. De ouderenbonden gaan binnenkort weer om tafel met Wiebes om te horen wat de plannen concreet inhouden.

© Nationale Zorggids