Logo_vng

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft gemeenten gevraagd om zo snel mogelijk de facturen van TSN Thuiszorg te betalen. Deze oproep doet de koepelorganisatie omdat de thuiszorgaanbieder in grote financiële problemen verkeert. Dat meldt VNG.

De vereniging sprak vorige week samen met een aantal gemeenten met de bewindvoerders van TSN Thuiszorg. Zij willen deze maand gebruiken om een besluit te nemen over de toekomst. Gemeenten, waar TSN een van de grotere of de grootste aanbieder is, kunnen de helpende hand bieden door facturen zo snel mogelijk te betalen.

“We willen zeker stellen dat eventuele liquiditeitsproblemen het proces nu niet in de weg staan”, stelt de VNG op haar website. “Het gaat niet om betalingsachterstanden, maar om een snelle betaling van de facturen van belang uit oogpunt van de continuïteit van de ondersteuning aan cliënten en de werkgelegenheid van de betrokken TSN-medewerkers.

De bewindvoerders gaven vorige week aan dat de uitstel van betaling alleen geldt voor de huishoudelijke hulp. Voor andere ingekochte taken kunnen gemeenten het beste contact opnemen met hun accounthouder of regiomanager bij TSN. Die kan daarin duidelijkheid geven.

De VNG houdt morgen (woensdag 16 december) een bijeenkomst over de nijpende situatie bij TSN en de mogelijke scenario’s met Wmo-wethouders en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid.

© Nationale Zorggids