Normal_rolstoel__3_

In de gemeente Barneveld zijn contracten gesloten met elf organisaties voor het leveren van Beschermd Werk in het kader van de Participatiewet en Wmo 2015. De contracten werden ondertekend door wethouder G.J. Van den Hengel. Dit meldt de gemeente Barneveld.

Vanuit de Participatiewet en de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) hebben gemeenten vanaf 1 januari 2015 de opdracht om een passende bijdrage te bieden aan het realiseren van een situatie waarin inwoners met beperkingen in staat worden gesteld tot zelfredzaamheid of participatie. De visie van de gemeente daarbij is dat werken (naar vermogen) de beste methode is om te participeren. De gemeente koopt in dat kader Beschermd Werk in voor inwoners die vanwege een beperking of chronische aandoening geen baan kunnen vinden op de reguliere arbeidsmarkt, maar waarvan wordt uitgegaan dat ze wel een zinvolle maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

In de afgelopen maanden hebben partijen voor de inkoop van Beschermd Werk een inkooptraject doorlopen. Recent werd duidelijk welke partijen voldoen aan de gestelde eisen en waarmee de gemeente afspraken heeft gemaakt voor het leveren van Beschermd Werk. Alle inwoners die voorheen arbeidsmatige dagbesteding in de AWBZ ontvingen en vanaf 2015 onder Beschermd Werk vallen, zijn inmiddels door de gemeente per brief geïnformeerd over de wijzigingen in hun situatie.

© Nationale Zorggids