Logo Meander Medisch Centrum Amersfoort

AMERSFOORT - Op inititiatief van patiëntenvereniging Huidpatiënten Nederland is in 2011 het project Kwaliteitszegel Dermatologie van start gegaan met als doel om overzichtelijk te maken welke dermatologische centra in Nederland goede kwaliteit van zorg aan huidpatiënten bieden. Onlangs werd het Kwaliteitszegel  toegekend aan de poli Dermatologie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

De criteria die hierbij worden gehanteerd geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met een huidaandoening. Er is gekeken naar zaken als deskundigheid, bereikbaarheid en voorlichting, evenals naar de toegankelijkheid van de zorg. De poli Dermatologie van het Amersfoortse ziekenhuis voldoet aan alle achttien criteria.

“Als dermatologen werken we aantoonbaar volgens de richtlijnen van onze beroepsvereniging”, zegt Karijn Koopmans, dermatoloog in het ziekenhuis. “Voor elke huidpatiënt maken we een behandelplan op maat.”

De polikliniek Dermatologie is gevestigd op de locaties van Meander Medisch Centrum in Amersfoort (Elisabeth), Baarn en Nijkerk. Er werken zes ervaren dermatologen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz