Catharina Ziekenhuis

EINDHOVEN (Novum) - Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft een opnamestop afgekondigd, omdat er een vreemde lucht werd waargenomen. Alle spoedgevallen worden door ziekenhuizen in de buurt overgenomen. Dat meldt het ziekenhuis woensdag.

De vreemde lucht werd geroken rond een schacht. Vier medewerkers van het ziekenhuis kregen problemen aan de luchtwegen en rode ogen. Nadat ze een tijdje buiten stonden, verminderden hun klachten. De brandweer verricht onder meer luchtmetingen om erachter te komen wat voor stof in de lucht zit.

Mogelijke oorzaak van de problemen is het afgaan van een watermistinstallatie, een soort sprinkler, in een schacht woensdagochtend. Daardoor vielen op drie verpleegafdelingen onderdelen van het computernetwerk een tijdje uit.

Patiënten van twee verpleegafdelingen, waaronder cardiologie, zijn woensdagochtend overgeplaatst naar andere afdelingen binnen het ziekenhuis. Uit voorzorg zijn alle procedures op hartkatheterisatiekamers voor woensdag geannuleerd.

Waardoor de sprinkler af ging, is nog onduidelijk. Inmiddels zijn nagenoeg alle computersystemen weer operationeel. De directe patiëntenzorg is volgens het ziekenhuis niet in gevaar geweest.