Logo_logo_st._antonius_ziekenhuis

De Huisartsenpost Leidsche Rijn is op dinsdag 17 september van start gegaan in het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. De Huisartsenpost grenst letterlijk aan de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Dit bevordert de onderlinge samenwerking tussen de SEH-artsen en huisartsen. Dat meldt Primair Huisartsenposten.

In de Huisartsenpost Leidsche Rijn, dat onderdeel is van Primair Huisartsenposten, konden patiënten vanaf 17.00 uur terecht. De Huisartsenpost is vanuit de wijk Utrecht Terwijde verhuisd naar het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis. Deze locatie ligt centraal en is voor patiënten goed bereikbaar. Een ander voordeel is dat de SEH direct naast de Huisartsenpost ligt. In het pand is ook een apotheek aanwezig die tot 22:00 uur ’s avonds en in de weekenden geopend is. Zowel voor de huisartsen als voor de SEH medewerkers is er een prettige en veilige werkomgeving gecreëerd, waarbij direct overleg mogelijk is zodat patiënten op de juiste plek geholpen worden. Dit bevordert de kwaliteit van de zorg.

De Huisartsenpost Leidsche Rijn zal op doordeweekse dagen geopend zijn van 17:00 ’s uur avonds tot 08:00 uur ’s ochtends. In de weekenden is de Huisartsenpost de hele dag en nacht geopend. De Spoedeisende Hulp van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is alle dagen van de week, dus ook in het weekend, dag en nacht geopend.

© Nationale Zorggids