Normal_skin_allergy_testing_allerlie_huidtest_wiki_-c_

Wegens enorme belangstelling in juni organiseert de afdeling KNO van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op 28 augustus nogmaals een 'Avond van de allergie'. De avond is bedoeld voor mensen die kampen met pollenallergie en voor andere belangstellenden. Dat meldt het WZA in een persbericht.

Hoewel absolute cijfers ontbreken, heeft naar schatting 15 tot 30 procent van de Nederlanders een pollenallergie. De hiermee gepaard gaande klachten hebben vaak een behoorlijke impact op iemands leven. Het aantal mensen met een pollenallergie lijkt volgens deskundigen alleen maar groter te worden, als gevolg van veranderingen in klimaat en levensstijl.

Wat is hooikoorts precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe wordt het behandeld? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens deze avond. Daarnaast kunnen de aanwezigen ter plekke laten testen of zij zelf allergisch zijn. Met de juiste diagnose, voorzorgsmaatregelen en behandeling kan de kwaliteit van leven van patiënten vaak met sprongen vooruit gaan.

De bijeenkomst is op donderdag 28 augustus van 19.00 uur tot 21.15 uur bij te wonen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1 in Assen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van het WZA: www.wza.nl/patienten/agenda.

© Nationale Zorggids