Normal_borstkanker__alexander_monro__ziekenhuis

Op 8, 9 en 30 oktober 2014 worden er in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven rondleidingen verzorgd voor omwonenden, huisartsen, doktersassistenten en andere geïnteresseerden. Bezoekers kunnen tussen 17.30 en 19.30 uur kennismaken met de mensen en werkwijze van het ziekenhuis.

De rondleidingen vinden plaats tijdens de borstkankermaand oktober. Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het ziekenhuis: 'In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis staat borstkankerzorg altijd bovenaan. Niet alleen in de borstkankermaand oktober. Omdat wij graag laten zien hoe wij te werk gaan, organiseren wij rondleidingen. Hiervoor nodigen wij iedereen van harte uit.' Bezoekers kunnen zich aanmelden via www.alexandermonro.nl/aanmelden.

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis bestaat nu bijna anderhalf jaar. Sinds de opening in april 2013 tot en met medio augustus 2014 werden 1550 patiënten gezien en zijn 510 operaties uitgevoerd. Patiënten beoordelen het ziekenhuis op ZorgkaartNederland met een gemiddelde van 9,8.

In de borstkankermaand ondersteunt het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis het initiatief ‘Loop voor Haar’. Tijdens dit wandelevenement, georganiseerd door een ex-patiënt, lopen zoveel mogelijk mensen onder leiding van een boswachter door de mooie bossen en langs prachtige landgoederen van het Utrechts Landschap. De wandeling gaat van start op 4 oktober om 9.30 uur en  eindigt rond 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro en wordt volledig besteed aan pruiken voor patiënten van het borstkankerziekenhuis via de Alexander Monro Foundation. Aanmelden voor de wandeling is nog mogelijk via www.alexandermonro.nl/foundation/kom-in-actie.

© Nationale Zorggids