Normal_hans_brinks_koe

De kunstcommissie Kunst Als Medicijn (KAM) van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) presenteert nieuwe kunstexposities. De exposities van KAM worden elke twee maanden vernieuwd. Tot en met 28 november is in het ziekenhuis kunst te zien rond verschillende thema's, zo meldt Medisch Centrum Alkmaar in een persbericht.

Voor fotograaf Hans Brinks is de omgeving van Alkmaar een inspiratiebron. Zijn foto’s van de Alkmaarse Kaasmarkt en de Noord-Hollandse natuur hangen in expositielocatie de ‘lange gang’ van het ziekenhuis. De absurdistische beelden van Marian Commandeur zijn te zien in de vitrines van de hoofdingang. In de vitrines bij de rode trap liggen sieraden van glas, gemaakt door Gerda. Bij de rode trap hangen ook de schilderijen van Bert Broers, in zuivelland een grote naam onder de kunstenaars die koeien schilderen. Moderne Batik schilderijen van David Rodriques zijn te vinden in de ingang Metiusgracht.

De historie van de kapperspaal wordt in MCA uitgebeeld door de expositie van Nancy Gelderman. Samen met vele urnen vormt het een bijzonder geheel in de vitrines Metiusgracht. De natuur, het dagelijks leven en de kunst zelf zijn de inspiratiebronnen voor Gre de Weert. Haar schilderijen hangen op de eerste verdieping. Bij het stiltecentrum op dezelfde verdieping hangen de portretten van Joke de Vries. De dialyseafdeling is de komende maanden kleurrijk gevuld met werken van Trudie Appelman.

© Nationale Zorggids