Normal_normal_psoriasis

Er is een nieuw geneesmiddel waarmee patiënten met de huidaandoening psoriasis behandeld kunnen worden. Het middel, Consentyx genaamd, wordt toegediend als injectie. Patiënten zeggen minder last van de psoriasis te hebben na behandeling met de injecties. Dit meldt gezondheidsplein.nl. 

Cosentyx is een middel dat bepaalde proteïnen in het lichaam bestrijdt die psoriasis veroorzaken. De werkzame stof van het geneesmiddel is secukinumab. Het geneesmiddel wordt toegediend als injectie. Het middel is uitgebreid getest en de meeste patiënten melden dat hun psoriasis veel minder heftig is na de injecties.

Mensen die lijden aan psoriasis hebben rode, schilferende plekken op de huid. De huid kan jeuken en pijnlijk zijn. Veel mensen schamen zich hiervoor. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 40 mensen last van psoriasis. Psoriasis wordt veroorzaakt door bepaalde proteïnen in het lichaam. De behandeling bestaat meestal uit crèmes of zalven. Waar deze crèmes en zalven geen uitkomst bieden of de plekken te uitgebreid zijn, kan het nieuwe middel Cosentyx uitkomst bieden.

© Nationale Zorggids