Normal_handtekening
De NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) heeft toestemming gegeven voor een fusie tussen het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden. De beide bestuurders zijn verheugd over het besluit: “Dit is goed nieuws. We kunnen door de fusie de kwaliteit, continuïteit en specialistische zorg voor patiënten uit de regio verder verbeteren. Dat is van meet af aan de reden geweest waarom we willen samenwerken."
Na formeel akkoord van de Raden van Toezicht vindt binnenkort de bestuurlijke fusie tussen de beide ziekenhuizen plaats. De stichting Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en de stichting St. Antonius Ziekenhuis worden dan door één Raad van Toezicht en één Raad van Bestuur bestuurd. Op dit moment worden nog enkele afrondende afspraken gemaakt met de banken en het Waarborgfonds voor de zorgsector. Daarna kan begin 2016 de juridische fusie volgen waarbij beide organisaties in elkaar opgaan.


Komende tijd volgt de uitwerking van de plannen voor de inrichting van de nieuwe ziekenhuisorganisatie. De ondersteunende en medische ondersteunende eenheden zullen in 2016 integreren. De zorgverdeling over de locaties volgt eind 2017, waardoor vanaf 2018 behandelingen waarbij patiënten in het ziekenhuis moeten overnachten, plaatsvinden in Utrecht en/of Nieuwegein.

© Nationale Zorggids