Normal_2619

BEUGEN (ANP) - Ongeveer tachtig patiënten van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer verhuizen vrijdag naar de nieuwbouw aan de A77 in Beugen.

De landmacht gebruikt de verhuizing om te oefenen en speelt een scenario dat de Maas overstroomt en het ziekenhuis moet worden ontruimd.

Het oude ziekenhuis aan de Maas in Boxmeer was verouderd. Langs de snelweg is een modern nieuw gebouw neergezet. Het Maasziekenhuis telt normaal tweehonderd patiënten, maar dat aantal is vanwege de verhuizing teruggebracht tot tachtig. Patiënten worden in speciale verhuiswagens met vier tegelijk naar het nieuwe gebouw vervoerd. De meeste kwetsbare patiënten, zoals couveusebaby’s, worden met de ambulance gebracht.

Het leger assisteert en begeleidt patiënten met 35 militaire verpleegkundigen en verzorgers. Militairen uit Weert assisteren de politie met het regelen van het verkeer. De eerste patiënten arriveren rond kwart over acht in het nieuwe gebouw. Het ziekenhuis denkt dat de operatie rond kwart over twee is afgerond.