Normal_5688

BOXTEL - Op 10 november aanstaande wordt op de voormalige locatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis Liduina in Boxtel een Orthopedisch Behandelcentrum geopend door burgemeester Frank van Beers van Boxtel. De afgelopen tijd zijn de operatiekamers en dagbehandelingsafdeling met de nieuwste apparatuur op het verrichten van kijkoperaties ingericht.

Onder bezielende leiding van orthopedisch chirurg Jaap Schoen wil Boxtel uitgroeien tot hét centrum voor kijkoperaties. Ouderen, sporters, eigenlijk iedereen met klachten aan knieën, enkels en schouders zal hier terecht kunnen. Maartje Paumen, aanvoerster van de nationale vrouwenploeg hockey en Olympisch kampioen, zal als ervaringsdeskundige het patiëntperspectief belichten tijdens deze feestelijke bijeenkomst.

2800 orthopedische ingrepen
Op termijn zullen circa 2800 orthopedische ingrepen in Boxtel gedaan worden. Patiënten kunnen er binnen een week terecht voor een persoonlijke behandeling in een huiselijke sfeer. De opening van het centrum past in de strategie van het JBZ naast de specialistische complexe zorg in Den Bosch, patiëntgerichte zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Uit ervaring met de huidige buitenpoliklinieken blijkt dat patiënten deze zorg zeer op prijs stellen.

Om die reden heeft het JBZ besloten de huidige buitenpoliklinieken te handhaven en het gebruik te optimaliseren. De start van het Orthopedisch Behandelcentrum is daarin een belangrijke stap. Patiënten die dat willen, kunnen uiteraard ook in Den Bosch behandeld worden. Het Orthopedisch Behandelcentrum werkt nauw samen met het Sportmedisch Centrum JBZ.

© Nationale Zorggids