Normal_2085

Tijdens de algemene ledenvergadering op 18 november jl. hebben de leden van de NVZD (de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg) ingestemd met de benoeming van prof.dr. R.M. (Ruud) Lapré tot voorzitter van de vereniging. Ruud Lapré vervult deze functie per 1 januari 2011 voor een periode van twee jaar.

Hoogleraar
Prof.dr. R.M. (Ruud) Lapré was van 1974 - 2002 hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie van de Gezondheidszorg bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor was hij ondermeer wetenschappelijk medewerker bij de leerstoel Ziekenhuiswezen en Organisatie van de Gezondheidszorg van de Katholieke Universiteit Brabant en secretaris voor de Nationale Raad voor de Volksgezondheid.

Toezichthouder
Van 1989 - 1995 was hij, naast zijn deeltijd hoogleraarschap, tevens directeur vennoot van KPMG Management Consulting. Hij bekleedde diverse bestuurlijke functies op maatschappelijk gebied. Ruud Lapré was onder meer één van de oprichters en de eerste voorzitter van de Vereniging voor Gezondheidseconomie. Hij is naast zijn adviserende functies toezichthouder bij verschillende organisaties in de gezondheidszorg.

Naast de benoeming van Ruud Lapré als voorzitter van de NVZD, is Jos de Beer onlangs als directeur van de NVZD benoemd.

Professionalisering
Met de benoeming van Lapré en De Beer beoogt de NVZD een sterkere professionalisering van de NVZD en van de groep zorgbestuurders die de vereniging vertegenwoordigt. Deze professionalisering zal plaatsvinden in samenwerking met de Erasmus Universiteit, waarmee de NVZD al jaren goede contacten onderhoudt.

Meer vertrouwen
Ruud Lapré wil zich graag hard maken voor meer vertrouwen in zorgbestuurders vanuit de samenleving. De NVZD wil de binding met de leden en externe partijen versterken onder andere door het organiseren van regiobijeenkomsten en thematische netwerkbijeenkomsten. Tevens wil de vereniging een betere afstemming met andere maatschappelijke ondernemingen en brancheorganisaties bewerkstelligen.