Normal_4169

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeloot voor de studie geneeskunde, wat nu? Ruim 8.500 aankomend studenten hebben zich voor komend collegejaar ingeschreven voor de universitaire studie, maar voor nog geen derde van hen is plek.

De Vrije Universiteit Amsterdam houdt vandaag een informatiebijeenkomst voor uitgelote studenten om de alternatieven te laten zien. Ongeveer 200 jongeren worden hier verwacht, zo heeft de VU gisteren laten weten.

Op de bijeenkomst wordt informatie gegeven over studies die raakvlakken hebben met geneeskunde, zoals gezondheidswetenschappen, medische natuurwetenschappen en psychologie. "Een aantal studenten van deze opleidingen komt over hun ervaringen vertellen. De studenten zijn, net als de bezoekers, uitgeloot voor geneeskunde en volgen een gerelateerde studie", aldus een woordvoerster van de VU.

Op acht plekken in Nederland kan geneeskunde gestudeerd worden. Alle aankomende studenten moeten tenminste een vwo-diploma hebben of hun hbo propedeuse hebben gehaald. Daarnaast is de kans op inloting groter als de aankomend student bijvoorbeeld een bestuursfunctie bij een vereniging heeft vervuld, of al aantoonbare werkervaring in de gezondheidszorg heeft.