Normal_bejaard_dementie_oud_handen_zorg_euthanasie_

LUNTEREN – In Lunteren zijn zo'n vierhonderd deelnemers afgekomen op het Nationaal Congres Palliatieve Zorg (NCPZ) van 14 tot en met 16 november. Het thema was Palliatieve Zorg – Integrale Zorg. Er er werd gediscussieerd over onderwerpen als doorbraakpijn, seksualiteit en een Ipad op het sterfbed, dat meldt de website van het congres.

Het congres werd geopend door oud minister voor Jeugd en Gezin en oud vice-premier en nu voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland André Rouvoet samen met prof. dr. R Huijsman van Achmea en bijzonder hoogleraar aan het Erasmus MC in Rotterdam. Zij gaven een inleiding op het thema van het congres.
De dagen daarna werd het thema verder uitgediept door meer dan vijftig (inter)nationale en prominente sprekers.

Onder de bezoekers waren artsen, directeuren, managers, verpleegkundigen en onderzoekers. Deze mensen kregen ruim de tijd om kennis te delen en te netwerken. Helaas moest de organisatie door de grote belangstelling de inschrijving vroegtijdig sluiten en honderd professionals teleurstellen.

Het tweejaarlijkse congres wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Professionele Palliatieve Zorg Palliactief en het landelijk ondersteuningspunt palliatieve zorg Agora.

© Nationale Zorggids / Jannes Oosterveld