Opa, oudere, wachten

DEN HAAG - Doordat de Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) door de Abvakabo FNV in de media continu in een kwaad daglicht wordt gezet, heeft de instelling steeds meer moeite om personeel en klanten te werven, zo meldt Omroepwest.nl.

Volgens het zorgbedrijf, dat tien zorginstellingen in Den Haag runt, probeert de vakbond zich te profileren over de rug van medewerkers en cliënten. Haar agressieve manier van actievoeren zou het bedrijf beschadigen.

“Sinds de start van de Abvakabo-campagnes in januari 2012 zien we dat de instroom van cliënten terugloopt”, zegt Jürgen Burkhardt van HWW. Bovendien zeggen potentiële werknemers vaak liever voor een andere werkgever te kiezen vanwege de negatieve berichten over de organisatie.

Door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) werden in 2010 bij vier tehuizen van HWW misstanden geconstateerd, waarvan één onder verscherpt toezicht werd gesteld. Terwijl volgens de inspectie de misstanden inmiddels zijn verholpen, houdt de Abvakabo FNV echter vol dat er nog steeds veel mis is. De vakbond ontkent overigens bewust het conflict op te zoeken om leden te winnen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz