Normal_medisch_centrum_alkmaar_mca_logo

ALKMAAR - Op 21 mei zal in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) een informatiebijeenkomst worden georganiseerd over niertransplantatie. De bijeenkomst is een initiatief van het MCA, de afdeling niertransplantatie van het VUmc en de vereniging van nierpatiënten Hollands Noorden.

De bijeenkomst is kosteloos en is bedoeld voor nierpatiënten die in voorbereiding zijn op een niertransplantatie en voor hun naasten, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. De informatieavond zal van 19.00 tot 21.30 uur duren en vindt plaats in de Pieter van Foreestzaal, ingang Metiusgracht van het MCA.

Tijdens de bijeenkomst zal een presentatie worden gegeven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van niertransplantatie en over de voorbereiding op deze transplantatie. Twee nefrologen, B. van Dam van het MCA en S. A. Nurmohamed van het VUmc zullen deze presentatie verzorgen en ingaan op de medische aspecten van de transplantatie, de wachtlijst en de procedure bij nieraanbod. Daarnaast zullen zij ingaan op eventuele vragen vanuit het publiek. Geïnteresseerden kunnen mailen naar g.schats@mca.nl, of bellen met het secretariaat polikliniek interne geneeskunde MCA (072-5482825).

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem