Logo_logo_liggend

Vandaag is in Utrecht het nieuwe hart van cardiologisch Nederland geopend: het Holland Heart House. Alle professionele organisaties van Nederlandse cardiologen worden samen in dit gebouw onder één dak gebracht. De deelnemende organisaties willen zo de onderlinge samenwerking verbeteren en daarmee de kwaliteit van de cardiologische zorg in Nederland. Dit meldt de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). 

De samenwerkende organisaties zijn de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, de beroepsvereniging van Nederlandse cardiologen, de WCN (Werkgroep Cardiologische Centra Nederland), de vereniging van niet academische cardiologische onderzoeksgroepen en het ICIN. Ook het Netherlands Heart Institute dat wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten verricht in en met de afdelingen cardiologie van de universitaire medische centra is één van de deelnemende organisaties. Aangesloten zijn ook het CVOI (CardioVasculair Onderwijs Instituut) dat zorg draagt voor de (na)scholing van cardiologen en de NCDR die verantwoordelijk is voor het de registratie van de kwaliteit van cardiologie en de traceerbaarheid van patiënten.
 
De organisaties huren gezamenlijk kantoorruimte op de tweede verdieping van het monumentale Hoofdgebouw 1 aan de Moreelsepark 1 (HGB1). Dit kantoorgebouw stamt uit 1870 en diende in het verleden als het eerste hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen. Nu wordt dit het hart van cardiologisch Nederland, en tevens een centrale vergaderplek. Door het Holland Heart House worden de lijnen nog korter en wordt de samenwerking nog beter,m zo stellen de organisaties. 
 
© Nationale Zorggids