Logo_prinses_maxima_centrum

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie krijgt met de aanstelling van Diana Monissen en Hans Clevers twee topmensen in het bestuur. Het Centrum voor Kinderoncologie, nu nog ondergebracht bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) verhuist naar verwachting in 2017 naar een eigen gebouw in Utrecht. Het kinderoncologisch centrum wordt het grootste van Europa. Dit meldt Skipr.

De voorzitter van de raad van commissarissen van het Prinses Máxima Centrum, Wout Dekker, is blij met de aanstelling van Diana Monissen en Hans Clevers. “Het is geweldig dat deze twee topmensen voor het Prinses Máxima Centrum kiezen.” Het kinderoncologisch centrum moet de beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker onder één dak brengen. Wout Dekker: “Op alle fronten willen wij met de beste mensen aan de slag om kanker te bestrijden.”

Bestuursvoorzitter Diana Monissen van De Friesland Zorgverzekeraar volgt Paul Venhoeven op. Hij gaat zich bezighouden met de financiën en de nieuwbouw van het centrum. Hans Clevers, scheidend president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) wordt de wetenschappelijk directeur. Monissen (1955) was sinds 2011 als lid van de raad van advies en daarna als lid van de raad van commissarissen betrokken bij het initiatief. In haar functie van zorgbestuurder leerde zij het werkterrein van het Prinses Máxima Centrum volledig kennen. Clevers (1957) is een van de meest gelauwerde kankeronderzoekers ter wereld. Hij zal de onderzoeksfunctie vorm gaan geven. Daarin zal hij nauw samenwerken met Rob Pieters, die als bestuurder verantwoordelijk is voor de in het Prinses Máxima Centrum. De onderzoeksstaf zal uit zo'n 250 medewerkers bestaan.

© Nationale Zorggids