Normal_euro_geld_betalen__9_

Om bij te dragen in de kosten van de stagebegeleiding van doktersassistenten, biedt het Stagefonds van de zorg praktijkhouders een vergoeding aan als zij doktersassistenten opleiden. Huisartsenpraktijken kunnen hiermee dit jaar voor het eerst aanspraak maken op deze vergoeding. Er zijn wel enkele vereisten. Dit meldt de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). 

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten van de stagebegeleiding die de praktijkhouders maken als zij doktersassistenten opleiden, moet de praktijk door Calibris erkend zijn als leerbedrijf. Het Stagefonds is onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze vergoeding is een aanvullende vergoeding, die boven op de vergoeding van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) gegeven wordt. Deze vergoeding was eerder nog niet beschikbaar voor huisartsenpraktijken.
 
Op 14 juli meldde de Nationale Zorggids al dat ook tandartspraktijken vanaf komend schooljaar in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het Stagefonds Zorg. Tandartspraktijken die een tandartsassistent in opleiding een stageplek bieden, komen in aanmerking voor de vergoeding. 
 
Het is de bedoeling dat de extra financiële ondersteuning het aantrekkelijker maakt voor praktijkhouders om opleidingsplaatsen aan dokters- en tandartsassistenten aan te bieden. 
 
© Nationale Zorggids