Normal_ik_kan_lekker_mezefl_zijn_-_hoeve_kakelbont

Sinds 2007 is het boerenerf van Hoeve Kakelbont een plek waar mensen van jong tot oud samenkomen. Een plek waar fruit geteeld wordt, waar diverse doelgroepen met een zorgvraag een activerende dagbesteding vinden en waar er voor kinderen van 0 tot 4 jaar agrarische kinderopvang geboden wordt. Het is een groene rustige omgeving midden in de Dinteloordse polder.

Wat doe je bij Hoeve Kakelbont?

Maria: Mijn naam is Maria en ik ben te vinden binnen Zorghoeve Kakelbont bij de arbeidsmatige dagbesteding. Mijn dag start met een bakje koffie. Daarna ga ik aan de slag bij de ouderenzorg. Ik maak verse soep en zorg dat de tafels schoon zijn. Je kunt me eigenlijk overal inzetten.

Heidi: Ook ik start met een lekkere bakje pleur en ga aan de slag op Kakelbont. Ik ga samen met Monique (begeleider) de boomgaard in om te snoeien. In september hebben we de peren en appels geplukt, het is maar net waar boer Joost ons nodig heeft. Binnenkort starten we weer met de moestuin. Ook mij kun je overal neerzetten, als ik maar lekker onder de mensen ben.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Heidi: Ik heb jarenlang bij de WVS en in een dierenasiel gewerkt. Door omstandigheden heb ik helaas een aantal jaar thuis gezeten. Toen stelde de begeleiding van de GGZ voor om bij Zorghoeve Kakelbont te gaan kijken. Hiervoor was er wel een WMO indicatie nodig, dat heeft toen mijn casemanager geregeld. In het begin vond ik het erg spannend, maar na een paar meeloopdagen ben ik toch aan de slag gegaan. Het is een open en rustige omgeving, dat vind ik heel fijn.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Maria: Ik vind de mensen hier erg leuk. Ik kan lekker mezelf zijn en iedereen accepteert elkaar. We hebben een gezellige groep en we doen leuke activiteiten naast onze werkzaamheden.

Heidi: Ja, er hangt hier een fijne en gemoedelijke sfeer.

Heb je een vraag voor Hoeve Kakelbont, voor de zorghoeve of voor het kinderdagverblijf? Neem dan contact op met Hoeve Kakelbont op 0167-567669 of per mail info@zorghoevekakelbont.nl. Of kijk op www.hoeve-kakelbont.nl.

Je bent ook welkom op een van onze inloopdagen, iedere laatste vrijdag van de maand tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Hoeve Kakelbont, Boompjesdijk 11, 4671 PR Dinteloord.