Normal_philips_innovation_experience

EINDHOVEN - Afgelopen dinsdag ging in het historische Klokgebouw in Eindhoven de Philips Innovation Experience van start. Tijdens dit driedaagse evenement werden innovatieve oplossingen getoond die het elektronicaconcern heeft voor de zogeheten ´Grand Challenges´ waar de wereld de komende jaren mee te maken krijgt.

In zijn openingsrede gaf bestuursvoorzitter Frans van Houten aan op welke wijze het bedrijf de problemen wil aanpakken die ontstaan door de almaar toenemende verstedelijking, vergrijzing en wereldbevolking. Volgens hem kan het leven van mensen worden verbeterd door middel van zinvolle innovaties en zal duurzaamheid daarin de rode draad zijn.

Na de speech van de Philips-topman kreeg de pers een rondleiding door het gebouw en werden innovatieve oplossingen getoond op het gebied van gezondheidszorg, leefbaarheid in steden, welzijn en kwaliteit van leven.

Een van de meest in het oog springende innovaties is het zogeheten MR-HIFU-systeem. Dit wordt op dit moment in samenwerking met het het Universitair Medisch Centrum Utrecht gebruikt voor onderzoek naar een nieuwe behandeling voor borstkanker. Met deze technologie kan de tumor effectief worden bestreden zonder dat er een operatie voor nodig is.

Een innovatie op het gebied van mondhygiëne die het bedrijf liet zien was de Sonicare AirFloss, een apparaat dat met behulp van water en luchtdruk de tanden schoon houdt. Verder werden onder andere tandbleekproducten en een elektronisch huidreinigingsapparaat gepresenteerd.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz