Röpcke-Zweers Ziekenhuis

HARDENBERG - Deze maand is het derde seizoen gestart van Babyboom. Het NCRV-programma volgt mensen van hun zwangerschapswens tot aan de geboorte van hun eerste baby’s. Een van de deelnemers werkt en bevalt uiteindelijk ook in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, zo meldt het ziekenhuis.

De afgelopen maanden maakte de omroep verschillende opnames in het Overijsselse ziekenhuis van verpleegkundige Willma en haar man Rick van Winkoop.

“Ik zag op een forum een link staan naar een oproep voor het programma Babyboom, aan vrouwen die in verwachting zijn van een meerling”, aldus Van Winkoop. “Het leek ons leuk om hieraan mee te doen om voor ons zelf een mooi document te hebben voor later.” Zij is inmiddels bevallen van een gezonde tweeling.

De familie Van Winkoop was gisteren op Ned. 1 voor het eerst te zien. Daarna zijn er met het stel nog uitzendingen op 25 april en 2 mei.

Met het programma wil de NCRV in beeld brengen hoe bijzonder en mooi het krijgen van een baby is, maar ook dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz