Meisje die aan het infuus met chemotherapie zit

Het Spijkenisse Medisch Centrum gaat weer volwaardige oncologische zorg bieden. Afgelopen week keerden patiënten die een chemotherapie behandeling krijgen terug naar het SMC. Het doel is dat het ziekenhuis straks het epicentrum van regionale oncologische zorg wordt. Dit meldt de Weekkrant. 

In januari meldde de net nieuw aangetreden algemeen directeur van het ziekenhuis, Martin Verveer, al dat de het ziekenhuis zijn ‘kankerkunde’ weer uit ging bouwen. Het Spijkenisse Medisch Centrum is een doorstart aan het maken. Eerder boden zij al oncologische zorg aan patiënten, maar dat werd stilgelegd. Het ziekenhuis gaat stap voor stap de diverse behandelingen van kanker uitbreiden. Afgelopen week zijn ze weer begonnen met het bieden van chemotherapie behandelingen. 
 
“We zijn een geweldig project gestart door de oncologische zorg opnieuw vorm te geven in het Spijkenisse Medisch Centrum,” vertelt internist-oncoloog Aad De Vos. Het nieuwe project heeft onder meer vorm gegeven aan een regiobreed protocol. “De formatie van oncologieverpleegkundigen is op orde gebracht,” aldus de Vos. Daardoor “is voldoende capaciteit aan oncologen en nu alle zaken zijn geregeld kunnen we hier weer chemotherapie doen.”
 
© Nationale Zorggids