Logo van het LangeLand Ziekenhuis

Het HagaZiekenhuis en het Reinier de Graaf hebben bekend gemaakt dat ze het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer over gaan nemen. Deze week hebben alle 3 de partijen een intentieovereenkomst getekend waarmee de intensieve samenwerking een feit wordt. Dit heeft een woordvoerder bevestigd, meldt Skipr. 

Hoe het samenwerkingsverband tussen het Den Haagse, Delftse en Zoetermeerse ziekenhuis er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Aldus de woordvoerder wordt tot de zomer onderzocht hoe de rolverdeling binnen het samenwerkingsverband er uit moet gaan zien. 
 
Het Langeland verkeert al tijden in zwaar weer en er waren al meerdere mogelijke overname partners gevonden. Onderhandelingen liepen echter meerder keren vast. Het ziekenhuis heeft de afgelopen jaren miljoenen euro’s verlies gemaakt, maar schrijft momenteel weer zwarte cijfers. 
 
De afgelopen periode waren er tevens geruchten dat de spoedeisende hulp afdeling van het LangeLand mogelijk moest gaan sluiten. De SEH in Zoetermeer lijkt nu te zijn gered door de overname. 
 
© Nationale Zorggids