Dossier

Het Martini Ziekenhuis heeft het inscannen van de medische dossiers stopgezet. Het bedrijf Forline was gecontracteerd om alle 1,3 miljoen dossiers in te scannen. De klus had in een half jaar geklaard moeten worden, maar na zes maanden zijn nog maar de helft van de dossiers gedaan. Beide partijen zijn nu verwikkeld in een juridisch conflict. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Forline nam voor de duur van de klus ruim vijftig werklozen aan. In een half jaar zouden deze werknemers de dossiers inscannen. De tijdelijk ingehuurde werknemers werden voordat ze aangenomen werden gescreend omdat ze met privacy gevoelige gegevens aan de slag gingen. Ook moesten ze tijdens hun werk hun mobiele telefoon inleveren. 
 
Het gaat om ruim zes kilometer aan dossiers die ingescand moeten worden. Hoewel Forline de klus in een half jaar wilde klaren is dat niet gelukt. “We onderzoeken nu hoe we het proces op een andere manier een vervolg kunnen geven,” zegt bestuurder Paul van der Wijk op de website van het ziekenhuis. Momenteel zijn alle dossiers weer in bezit van het Martini. De helft is inmiddels ingescand. 
 
© Nationale Zorggids