Kunstwerk Nicole van Herpen

In de week van 2 tot en met 6 juni 2014 vindt voor de tweede keer de Nationale Draag-Weer-Wit-Week plaats. In 30 ziekenhuizen verspreid over heel Nederland worden voorlichtingsbijeenkomsten, twitter- of e-mailspreekuren over hevig menstrueel bloedverlies en de medische oplossingen gehouden. Dit jaar gaat de Week feestelijk van start met een bijzondere kunsttentoonstelling ‘Vrouwen in de Hoofdrol’ in het Máxima Medisch Centrum. 

Een heleboel vrouwen met hevige ongesteldheid beseffen niet dat dit een medisch probleem is, waarvoor oplossingen bestaan. De meeste vrouwen denken dat het 'erbij' hoort, terwijl hevig menstrueel bloedverlies een grote impact op iemands leven kan hebben.

Tijdens de Draag-Weer-Wit-Week willen ziekenhuizen vrouwen helpen een oplossing te vinden voor hun menstruatieproblemen. Daarnaast proberen de ziekenhuizen meer openheid te creëren door het onderwerp bespreekbaar te maken. Op de website www.hevigbloedverlies.nl is een overzicht te vinden van deelnemende ziekenhuizen en ingezonden kunstwerken.

Een deskundige jury bestaande uit Inge Borsje (Project Leader Exhibitions, Van Abbemuseum), Marlies Bonger (Gynaecoloog, Máxima Medisch Centrum) en Wanda van Meer (Sales Manager Gynaecological Solutions, Hologic) hebben tien kunstwerken uitgekozen. Onder de geselecteerde kunstwerken bevinden zich werken van Nicole van Herpen, Anne-Marie van Stratum, Evert van Rijssel en Gabriëlle Kerkhofs. De kunstwerken zijn van 4 juni t/m 2 juli 2014 te bezichtigen in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

© Nationale Zorggids