Normal_logo_ropcke_zweers_hardenberg_saxenburgh_groep

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg werd zaterdag getroffen door een stroomstoring. De storing was van korte duur en heeft volgens een woordvoerder van het ziekenhuis geen problemen veroorzaakt. Dat meldt RTV Oost.

Door een brand in een schakelstation op bedrijventerrein Haardijk zaten 12.000 huishoudens om kwart voor vier 's middags plotseling zonder stroom. Het ziekenhuis heeft een noodaggregaat, dat de stroomvoorziening onmiddellijk overnam. Daarna is volgens protocol een crisisteam bijeen geroepen.

Dienstdoende specialisten, het OK-team en medewerkers van de technische dienst en ICT kwamen naar het ziekenhuis voor overleg. Daarnaast werden extra ambulances klaargezet. Artsen hebben de toestand van patiënten gecheckt en de technische mensen hebben de apparatuur gecontroleerd.

Volgens het ziekenhuis heeft de stroomstoring geen nadelige gevolgen gehad voor cliënten en is de patiëntenzorg in het ziekenhuis en in de locaties voor ouderenzorg van de Saxenburgh Groep in Hardenberg nooit in gevaar geweest. Na ongeveer twee uur was de storing verholpen.

© Nationale Zorggids