Logo_download

(Novum) - De Isala-klinieken in Zwolle verdedigen de hoogte van de ontslagvergoeding die ze aan een oud-manager hebben toegekend. De ziekenhuisbestuurder heeft 'volgens de gebruikelijke kantonrechtersformule' een ontslagvergoeding van 340 duizend euro gekregen, meldt een woordvoerder maandag.

Het ziekenhuis reageert op berichtgeving van RTL Z waarin wordt gemeld dat de oud-manager ruim een half miljoen euro zou hebben meegekregen: een ontslagvergoeding van 340 duizend euro en een jaarsalaris van 167 duizend euro. "Van de ruim vijfhonderdduizend euro totale ontslagvergoeding in 2014 waar RTL Z naar verwijst in haar berichtgeving, is echter geen sprake," aldus de woordvoerder. Verder wordt niet op de zaak ingegaan.

Het Zwolse ziekenhuis spreekt de conclusie van RTL Z dus tegen. Volgens de nieuwszender is de ontslagvergoeding gezien het dienstverband en het inkomen van de manager 'opmerkelijk' hoog. Als een reguliere kantonrechtersformule was gevolgd zou de ziekenhuismanager volgens RTL Z hooguit anderhalve ton hebben meegekregen.

Het is niet voor het eerst dat het ziekenhuis uit Overijssel in het nieuws komt vanwege hoge vertrekpremies. In 2011 werd 160 duizend euro uitgekeerd aan een psychiater, na een langlopend intern conflict. Een jaar later moest de kliniek 1,6 miljoen euro betalen aan een thoraxchirurg. Over de omstandigheden rond het ontslag laat het ziekenhuis niets los omdat een hoger beroep in deze zaak nog loopt.