Normal_kunstwerk_nick_ervinck

Voor het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum is plaats voor een kunstwerk, als blikvanger naast de entree. Twee kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt. Het MMC vraagt aan bezoekers om mee te beslissen over welk kunstwerk het wordt.

Twee kunstenaars maakten een schetsontwerp, die te bekijken zijn in de Laan, de centrale hal van het ziekenhuis, via fotoprints en een digitale presentatie. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen hun stem uitbrengen op een van de twee ontwerpen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt over een jaar gerealiseerd.

De twee kunstenaars zijn Eelco Brand en Nick Ervinck. Brand werkt met fotografie, digitale animatie en beeldhouwwerk. In zijn ontwerp voor Meander heeft Brand gestileerde ‘bomen’ bedacht, die vruchten dragen. Die vruchten zijn uitgevoerd in roestvrij staal en met diverse kleuren autolak bespoten. Ervinck heeft zijn naam gevestigd in weelderige sculpturen in een felgele kleurstelling. In zijn ontwerp voor Meander heeft Ervinck zich laten inspireren door de pergola die de parkeergarage overkapt.

Het publiek kan ter plekke een stem uitbrengen, in de Laan van Meander Medisch Centrum. Bij de presentatie liggen kaartjes waarop het publiek zijn voorkeur duidelijk kan maken, per persoon één stem. Stemmen kan ook via de website www.meandermc.nl  Onder de stemmers worden drie prints van het winnende ontwerp verloot. Stemmen kan tot eind juli 2014.

© Nationale Zorggids