Logo_nvz

De vakbond Abvakabo FNV is een handtekeningenactie gestart om steun te krijgen voor een 'goede' cao in de ziekenhuissector. De vakbond reageert hiermee op het opnieuw vastlopen van het overleg met de ziekenhuizen, dat op 1 juli voor de zevende keer strandde. Dit meldt Skipr.

In een toelichting op de handtekeningenactie schrijft de vakbond: 'Als het aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen ligt, komen er voornamelijk verslechteringsvoorstellen in de nieuwe cao.' Abvakabo FNV vindt het een slechte zaak dat er geen afspraken zijn om medewerkers met een flexcontract in de ziekenhuizen aan het werk te houden. Ook komt er volgens de vakbond geen reëel loonbod en is er niets geregeld over recht op scholing.

De vakbond verzamelt nu in elk ziekenhuis handtekeningen. Ook niet-leden kunnen meedoen aan de handtekeningenactie. De vakbond zegt de handtekeningen op een goed moment te willen aanbieden aan de raden van bestuur in de hoop dat de bestuurders de werkgeversorganisatie NVZ onder druk zullen zetten.

© Nationale Zorggids