Logo_logo_igz_inspectie_gezondheidszorg

De online vragenlijst (webbased survey) die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op 19 juni werd verstuurd naar 309 bedrijven heeft 287 respondenten opgeleverd. De vragenlijst werd verspreid onder in Nederland gevestigde bedrijven die Medische Hulpmiddelen klasse I op de markt brengen.

De inspectie gebruikt de komende periode om de resultaten van de webbased survey te analyseren. In het najaar volgt een terugkoppeling aan brancheverenigingen en de deelnemende bedrijven. Mochten de resultaten daartoe aanleiding geven, dan doet de inspectie nader onderzoek. Het toezicht van de inspectie op medische hulpmiddelen is gebaseerd op een risicogestuurde benadering.

Medische hulpmiddelen zijn producten zoals pleisters, lensvloeistoffen, hoorapparaten, rolstoelen en zelftesten, maar ook ingewikkelde laboratoriumapparatuur, geavanceerde scanners en chirurgische robots, complexe pacemakers en MRI-apparatuur. De medische hulpmiddelen zijn verdeeld in vier risicoklassen I, IIa, IIb en III, van laag naar hoog risico. Bedrijven uit de laagste risicoklasse hebben nu als eerste de survey ontvangen.

© Nationale Zorggids